Hoppa till innehåll

SÖK PENGAR

Det finns många sätt som ni kan söka pengar för att finansiera era aktiviteter. Här kommer tips på några av dem:

  1. Sök bidrag: Det kan kännas svårt att hitta i bidragsdjungeln och veta hur man gör. Våra tips är: 
    1. Leta efter bidrag lokalt hos er. Kanske stöttar kommunen någon verksamhet som ni skulle vilja göra? Prova att googla er kommun och förening!
    2. Avgränsa er till särskilda projekt: Det är oftast lättare att få bidrag för projekt än för hela organisationen. Har ni något särskilt projekt ni skulle vilja göra som ni inte kommer kunna få till utan extra pengar? Sök efter bidrag som gäller just det projektet och motivera hur det skulle hjälpa er att göra det om ni får pengarna.
    3. Var tydliga med vilka ni är och vad ni vill söka pengar för och gör en budget – tydlighet uppskattas ofta av bidragsgivare! Då känns ni seriösa. 
  2. Sponsring: Sponsring innebär att företag eller organisationer ger er förening något (ex. pengar, saker) i utbyte mot att de får synas på era evenemang. Det behöver inte vara rena pengar utan kan vara exempelvis en vinst i en tävling eller liknande. Det är viktigt att hålla goda relationer med sina sponsorer och återkoppla till dem efter evenemanget med hur det gått. 
  3. Samarbeta med andra organisationer: Ett annat sätt att få pengar eller andra resurser för att göra aktiviteter kan vara att samarbeta med andra organisationer. Då kan ni dela på kostnader och göra något större tillsammans.